Overdevest Spotlight: Erwin Bes

Spotlight

Overdevest Spotlight: Erwin Bes

Overdevest Adviseurs mag gerenommeerde bedrijven uit uiteenlopende sectoren voorzien van advies op het gebied van installatietechniek. In de Overdevest Spotlight laten we ze aan het woord. Vandaag spreken we met Erwin Bes, eigenaar van E. Bes beheer bv

Wat maakt uw werk bij E. Bes Beheer bv bijzonder?

Vastgoed kan een harde wereld zijn. Ik vind het menselijk aspect erg belangrijk. Dat betekent dat ik zakelijke betrekkingen en gemaakte afspraken hoog in het vaandel heb staan, maar zeker ook de onderlinge relatie en het menselijke aspect meetel in het zaken doen.

Wat is uw functie binnen E. Bes Beheer bv?

Ik ben sinds 2009 eigenaar van E. Bes Beheer. Projectontwikkeling en bouwmanagement zijn de speerpunten van mijn bedrijf. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar met een mooi team van (partner)ondernemers om mij heen. We ontwikkelen zelf of gaan met de opdrachtgever om tafel, we werken van een schetsontwerp naar een definitief ontwerp, met als doel het aanvragen van de vergunningen en om uiteindelijk tot de realisatie van het project over te gaan. Dat vereist een multidisciplinair team met doorgewinterde experts op verschillende vakgebieden, waaronder installatietechniek.

Wat doet Overdevest voor jullie?

We werken met diverse ontwerpteams het liefst met vaste adviseurs die onze organisatie goed kennen. Overdevest is zo’n partner: dit bedrijf doet al meerdere jaren verschillende projecten met ons. Op dit moment lopen er 4 projecten waarbinnen we samenwerken. Overdevest adviseert in deze projecten op het gebied van installatietechniek en zorgt dat de projecten voldoen aan de diverse duurzaamheidseisen en uiteraard voor de meest efficiënte optie .

En zijn jullie tevreden over de samenwerking?

Zeker, Overdevest heeft hetzelfde DNA als wij, dat scheelt vaak 1000 woorden. Een partij kan technisch nog zo sterk zijn, het gaat mis als de mensen elkaar niet goed weten te vinden. Met Overdevest kunnen we altijd alles bespreken en er is over en weer veel vertrouwen. We doen langdurige projecten die soms wel 4 jaar kunnen lopen. Dan moet je elkaar goed kennen en weten wat je aan elkaar hebt.

Waarmee maakt Overdevest indruk op jullie?

Elk jaar wordt de regelgeving op het gebied van duurzaamheid aangescherpt. Overdevest weet precies wat er speelt, welke aanpassingen eraan komen en wat voor gevolgen dat heeft voor het plan. Op basis van die kennis geeft het bedrijf ons projectteam verschillende opties die mogelijk zijn. Daarvan zijn we zeker onder de indruk, maar het is ook echt vereist. Als je alleen kijkt naar de huidige regels kunnen die 4 jaar later bij het aanvragen van de vergunning alweer achterhaald zijn. Overdevest kijkt verder, het is heel prettig dat ze ons hierin zo adviseren.