Overdevest Spotlight: Kees Boks

Spotlight

Overdevest Spotlight: Kees Boks

Overdevest Adviseurs mag gerenommeerde bedrijven uit uiteenlopende sectoren voorzien van advies op het gebied van installatietechniek. In de Overdevest Spotlight laten we ze aan het woord. Vandaag spreken we met Kees Boks, beleidsmedewerker Beheer & Financiën bij Lucas Voortgezet Onderwijs Den Haag.

Wat kunt u vertellen over Lucas Onderwijs?

Lucas Onderwijs biedt primair en voortgezet onderwijs in Zuid-Holland en is een van de grootste schoolbesturen van Nederland. Momenteel vallen hierbinnen 46 scholen voor basisonderwijs, 4 scholen voor speciaal basisonderwijs, 3 expertisecentra en 30 vestigingen voor voortgezet onderwijs. Ik werk voor een cluster van 6 middelbare scholen in Den Haag.

Wat is uw functie binnen Lucas Onderwijs?

Ik werk al 47 jaar bij bij Lucas Onderwijs en heb veel verschillende functies gehad. Ik ben begonnen als technisch onderwijsassistent, ben nog een tijdje als arbocoördinator in dienst geweest en houd me in mijn huidige functie bezig met alles wat met huisvesting te maken heeft. Ik kijk strategisch naar het huisvesten van ons onderwijs, begeleid bij nieuwbouw het ontwerp, bouw en inrichting, los problemen op, zorg dat het financiële plaatje in orde is, heb oog voor het budget en lever forecasten aan ten behoeve van de projectbegrotingen. Op dit moment ben ik nog 6 uur in dienst, aan het einde van dit kalenderjaar ga ik met pensioen.

Hoe kwamen jullie bij Overdevest terecht?

In 2014/2015 heeft Overdevest mijn collega Theo, verantwoordelijk voor 6 andere middelbare scholen in Den-Haag, geholpen met het moderniseren van de complete electrotechnische- en werkbouwkundige installatie van een van onze schoolgebouwen. Overdevest bedacht en controleerde het systeem. Meestal hapert er na oplevering wel wat, maar dit werkte meteen erg goed! Theo was zo enthousiast dat hij Overdevest ook bij mij aanbeval.

Wat heeft Overdevest tot nu toe verder voor jullie gedaan?

In 2017 hielp Overdevest mij bij het Hofstede College met de vervanging van het ventilatiesysteem. Vervolgens hebben ze in 2018 een heel plan bedacht voor het herzien van het klimaatsysteem van het Christelijk Lyceum Zandvliet.

Op dit moment helpt Overdevest mij met het verduurzamen van het schoolgebouw van Hofstad Lyceum. Overdevest heeft een plan op maat gemaakt om het hele gebouw energiezuiniger te maken. Dit wordt nu uitgevoerd en is waarschijnlijk in september klaar. Ook maken ze een schetsontwerp en een voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van deze school. Tenslotte is Overdevest met ons schoolbestuur bezig geweest om de blauwdruk voor het elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ontwerp van schoolgebouwen aan te passen.

En zijn jullie tevreden over de samenwerking?

Dat kun je wel zeggen. De adviseurs zijn heel deskundig, werken snel en goed en komen hun afspraken na. Daarnaast zijn ze vriendelijk, coöperatief en toegankelijk. Vaak zie je dat adviesbureaus wat passief meekijken. Bij Overdevest is dat anders: ze lopen voor de muziek uit. We hoeven hen niet op sleeptouw te nemen, zij nemen ons bij de hand en loodsen ons door de materie. We krijgen keer op keer waar voor ons geld.