Revisietekeningen

Overdevest is gespecialiseerd in het maken van revisietekeningen en documenten. Conform de regelgeving ben je als beheerder of gebouweigenaar verplicht om de huidige installaties (veiligheid en gezondheid) vastgelegd te hebben op tekeningen en bijbehorende documenten.

Deze tekeningen en documenten geven exact weer hoe een installatie is aangebracht en welke materialen er zijn gebruikt en moeten voldoen aan de NEN1010, NEN3140, NEN2535, NEN2575 en NEN-EN-1838.

Het gaat dan om de volgende installatie onderdelen:

 • Waterinstallaties
 • Brandbestrijdingsinstallaties
 • Gasinstallatie
  Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties
 • Nood- en vluchtwegverlichtingsinstallaties
 • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
 • Daarbij kunnen we de andere installatie onderdelen ook verwerken in de revisietekeningen en documenten.

Werkwijze in vijf fases

Bij het maken van revisietekeningen werkt Overdevest altijd in vijf fases:

 1. Inventarisatie: eerst controleren we de bestaande tekeningen en voeren we een visuele inspectie uit van de installatie.
 2. Uitwerking: na de inventarisatie verwerken we alle verzamelde data. Bestaande digitale tekeningen worden aangepast. Als er witdrukken of Calques zijn, worden deze gedigitaliseerd.
 3. Controle: onze adviseurs controleren intern de revisietekeningen op basis van de inhoud en geldende voorschriften. De tekeningen worden ook aan de klant beschikbaar gemaakt voor controle.
 4. Oplevering: als de tekeningen zowel door Overdevest als door de opdrachtgever zijn goedgekeurd, worden de revisietekeningen op gedrukt én digitaal opgeleverd.
 5. Beheer: alle gemaakte revisietekeningen worden door Overdevest beheerd en waar nodig aangepast wanneer er wijzigingen hebben plaatsgevonden aan de installaties.

Meer weten?

Wil je meer weten over Overdevest of wil je een revisietekening laten maken? Plan direct een afspraak met een van onze adviseurs.

Contact

In de praktijk

Benieuwd naar voorbeelden van dergelijke projecten? Klik hier voor het overzicht.

Projecten