HipHup te Amsterdam

Opdrachtgever Locus Real Estate Development
Plaats Amsterdam
Periode 2025
Gebruiker
Kantoren
Nieuwbouw

Projectomschrijving

Gemeente Amsterdam en Locus Real Estate Development hebben onlangs de optieovereenkomst ondertekend voor kavel 2C2 in de Sluisbuurt. De ontwikkeling is een initiatief van Locus Real Estate Development in samenwerking met architectenbureau Space Encounters en Tenderboost.

LOCUS bouwt hier vanaf 2025 HipHub: een kantoor verzamelgebouw dat aanpasbaar is aan de wens van de gebruiker van dat moment, van 50 tot 500 m2. Daarmee speelt het in op de actualiteit van de verandering van het traditionele kantoor werkmodel. HipHub is het alternatief voor bedrijven die met minder meters uit kunnen door de trend van het thuiswerken. Tegelijk biedt het een oplossing voor jonge bedrijven, scale-ups en individuele flexwerkers, door het nieuwe werken optimaal mogelijk te maken.

Space Encounters is als architectenbureau succesvol van tender-indiening tot en met de realisatie van uitgesproken architectuur. Tenderboost is een concept ontwikkelingsbureau gespecialiseerd in het neerzetten van onderscheidende vastgoed-concepten. In de samenwerking met LOCUS heeft dit geleid tot het winnen van deze tender.

HipHub wordt een uitnodigend, inspirerend gebouw dat bijdraagt aan een warm welkom in de Sluisbuurt. Gemeente Amsterdam heeft deze opdracht aan LOCUS gegund omdat zij voor de bouw van HipHub kiest voor duurzame, innovatieve materialen en een slimme gevel. Deze gevel vangt elk moment van de dag de zon en levert zo energie op. Ook de verbinding tussen binnen en buiten op de begane grond was doorslaggevend in deze gunning. HipHub wordt aan de Rudi van Dantzigstraat gerealiseerd, midden in de Sluisbuurt gerealiseerd met als directe buur het Montessori Lyceum Amsterdam.

Overdevest Adviseurs is bevoorrecht onderdeel te mogen zijn van dit prachtige project.

 

Beelden: Proloog

( Tekst Alba Concepts en Space Encounters)